FAKTA: iPhone-udviklingen skridt for skridt

Der er sket meget på telefonmarkedet, siden Apple lancerede sin første iPhone i 2007. Du kan stadigvæk ringe, men nu kan du også alt muligt andet.

* The iPhone: Apples første telefonmodel blev annonceret i januar 2007 og udkom i juni samme år. Modellen blev aldrig solgt i Danmark, men internationalt gik den revolutionerende smartphone under navnet "Jesus phone".

* IPhone 3G: Opfølgeren til den første model kom allerede året efter. Designet var ikke væsentligt ændret, men til gengæld kunne telefonen nu gå på internettet via 3G, lige som der også var store opdateringer i Apples styresystem, iOS.

* IPhone 3GS: I juni 2009 fulgte Apple op med endnu en model, der først og fremmest var hurtigere og med bedre kamera end forgængeren.

* IPhone 4: Den næste telefon i rækken blev frigivet i juni 2010. IPhone 4 var den første med en Retina-skærm. Apple tilførte desuden et kamera på telefonens forside til eksempelvis videoopkald. Dermed var vejen banet for de senere så berømte "selfies". IPhone 4 var den tyndeste smartphone i verden på daværende tidspunkt.

* IPhone 4S: Modellen kom i oktober 2011 og var den første efter Apple-stifter, Steve Jobs, død. Den nye telefon havde en A5 processor, og kameraet blev opgraderet til otte megapixels. Apple stemme-hjælpeværktøj Siri blev introduceret.

* IPhone 5: Den næste Apple-telefon blev lanceret i september 2012. Skærmen var fire tommer, og rammen var lavet af aluminium således, at telefonen blev tyndere og lettere end de tidligere modeller. IPhone 5 var også den første iPhone, der var i stand til at bruge 4G-netværk.

* IPhone 5S og iPhone 5C: Den seneste generation iPhones kom i to varianter, men hvor iPhone 5C var en mere billigere model. IPhone 5S var udstyret med fingeraftryks-genkendelse på home-knappen, og telefonen var den første med en 64-bit processor.

Kilde: International Business Times

/ritzau/

 

Dagens Gossip