FAKTA: Kontroversielle episoder med Luis Suárez

Uruguays stjerneangriber Luis Suárez bragte tirsdag sig selv i centrum, da han bed en modstander i holdets 1-0-triumf mod Italien ved VM.

Liverpool-spilleren er i forvejen en kontroversiel figur, og han har flere gange inden for de seneste år gjort sig negativt bemærket på fodboldbanen.

* Juli 2010

Suárez bruger bevidst hånden til at redde bolden på målstregen imod Ghana i det sidste minut af den forlængede spilletid i VM-kvartfinalen. Suárez får rødt kort, men Asamoah Gyan brænder det efterfølgende straffespark, og Uruguay går videre ved at vinde straffesparkskonkurrencen.

* November 2010

Suárez får syv spilledages karantæne for som Ajax-spiller at bide en modstander fra ærkerivalen PSV Eindhoven i skulderen.

* December 2011

Suárez, der nu spiller i Liverpool, modtager otte spilledages karantæne og en bøde på 40.000 pund for at udtrykke sig racistisk over for Manchester Uniteds Patrice Evra.

* Februar 2012

Suárez nægter at give hånd til Evra i en kamp på Manchester Uniteds hjemmebane, Old Trafford.

* April 2013

Suárez sætter tænderne i Branislav Ivanovic i en kamp mod Chelsea. Kampens dommer ser ikke episoden, men tv-billeder fanger bidet, og uruguayaneren får tildelt 10 kampes karantæne af det engelske fodboldforbund.

* Juni 2014

Suárez er i VM-gruppekampen mod Italien i nærkamp med Giorgio Chiellini og bider italieneren i skulderen. Dommeren reagerer ikke, og Liverpool-angriberen siger efter kampen, at "det er sådan nogle ting, der sker på banen".

- Det var kun os to inde i feltet, og han løb ind i mig med sin skulder, og det var sådan, at mit øje kom til at se sådan her ud.

Kilde: BBC

/ritzau/

 

Dagens Gossip