FAKTA: Kritikken af fødevareministeren tager til

* Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) er presset efter en række sager vedrørende hendes embedsførelse og hendes forhold til interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug.

* 8. februar kunne BT dokumentere, at store dele af Miljø- og Fødevareministeriets kommissorium for en ny plan for kommunernes vedligeholdelse af vandløb, mere eller mindre er kopieret fra et udkast fra interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug.

* Organisationen vil have kommunerne til at følge nogle retningslinjer, der er langt mere gunstige for landbruget, når de renser vandløbene.

* 14. februar skrev Berlingske så, at flere forskere er uenige med regeringen i, at den nye landbrugs- og miljøpakke kommer naturen til gavn.

* Ifølge forskerne er beregningerne, der ligger til grund for regeringens påstand, lavet på et forkert grundlag, og de kalder det for "kreativ bogføring" og "misinformation".

* Eksempelvis medtages de senere års opnåede positive miljøeffekter, så regnestykket kommer til at se bedre ud i 2016, når landmændene får lov at bruge mere gylle eller kunstgødning.

* Den samlede opposition har fået bekræftet, at de både får en eksperthøring og et samråd med miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i forbindelse med lovgivningsarbejdet bag en ny landbrugspakke.

* Mandag blev regeringens parlamentariske grundlag briefet, og der kom det frem, at en ny landbrugspakke samlet set vil betyde en forringelse for miljøet. Eva Kjer Hansen har ellers over for Folketinget oplyst, at landbrugspakken tværtimod vil gavne miljøet.

Kilder: BT, Berlingske og Ritzau.

/ritzau/

 

Dagens Gossip