FAKTA: Kvinder blev kidnappet og voldtaget i København

Skrevet af admin

21/10/2015

Mest læste i dag

En 25-årig afrikansk mand er af et nævningeting i Københavns Byret fundet skyldig i at have jagtet og voldtaget unge kvinder i det københavnske natteliv gennem syv måneder.

Der ventes dom i sagen onsdag eftermiddag. Læs her om mandens forbrydelser.

* 7. juli 2014 i tidsrummet mellem klokken 02.00 og klokken 02.45.

I sin bil forfølger den tiltalte ifølge anklageskriftet en 25-årig kvinde fra Toftegårds Plads i Valby til Rosenhøj i Hvidovre. Her påkører han kvinden, der er på cykel, i forsøget på at tvinge hende ind i sin bil. Det lykkes kvinden at løbe og tilkalde hjælp.

* 4. oktober 2014 i tidsrummet mellem klokken 0.30 og klokken 03.15.

Nær Emdrupvej i København griber den tiltalte ifølge anklageskriftet fat i en 24-årig kvinde og tvinger hende ind i sin bil. Herfra kører han kvinden til et ukendt sted, hvor han holder ind og voldtager hende i bilen. Herefter beordres hun om i bagagerummet. De kører et nyt sted hen, hvor overgrebene gentages, denne gang både vaginalt og analt. Til sidst smider gerningsmanden kvinden af på en øde vej i Sydhavnen.

* 25. oktober 2014 klokken 04.50.

I Urbansgade på Østerbro griber den tiltalte ifølge anklageskriftet fat i en 20-årig kvinde, truer hende på livet og tvinger hende ind i bilen. Den 20-årige har imidlertid held til at springe ud af bilen og flygte.

* 17. januar 2015 i tidsrummet mellem klokken 04.00 og klokken 05.15.

Under løftet om at ville køre hende hjem lokker den tiltalte ifølge anklageskriftet en 22-årig kvinde ind i sin bil ved Engelstedsgade på Østerbro. Han sætter kurs mod et øde område ved Vasbygade i Sydhavnen, hvor han låser bilens døre, tvinger hende til oralsex og voldtager hende.

* 8. februar 2015 i tidsrummet mellem klokken 02.20 og klokken 03.30.

En bare 18-årig kvinde bliver i Svendborggade på Østerbro tvunget ind i en mørk bil. Herfra går turen til Mindelunden i Hellerup, hvor den tiltalte ifølge anklageskriftet udsætter den 18-årige for voldtægt og oralsex under trusler om at ville slå hende ihjel.

Kilder: Anklageskriftet fra Københavns Politi

/ritzau/