FAKTA: Læger anklaget for at misbruge forskningskroner

Rigsrevisionen har undersøgt danske lægers brug af forskningsmidler, blandt andet efter at Morgenavisen Jyllands-Posten har afdækket, hvordan fremtrædende overlæger i Region Hovedstaden har brugt forskningsmidler til private og ekstravagante formål.

* Region Hovedstaden har også undersøgt brugen af forskningsmidler, som blev iværksat efter Jyllands-Postens afsløringer i 2013-14.

* Det foreløbige resultat er ifølge Jyllands-Posten, at otte forskere på Rigshospitalet har fået en skriftlig advarsel eller en skriftlig påtale i forbindelse med deres brug af forskningsmidler.

* I januar rejste Københavns Politi desuden tiltale mod en fremtrædende overlæge for bedrageri af særlig grov beskaffenhed og underslæb af særlig grov beskaffenhed for cirka 2,8 millioner kroner.

* Ifølge anklageskriftet brugte lægen blandt andet forskningsmidlerne på dyre middage, mærkevarer og udlandsrejser.

* Yderligere fire overlæger er blevet politianmeldt. Der er tale om fremtrædende hjertelæger, der er sigtet for bedrageri, underslæb, tyveri og dokumentfalsk for i alt omkring 6,5 millioner kroner.

* Sigtelserne mod lægerne blev i sin tid rejst på baggrund af anmeldelser fra Rigshospitalet. Københavns Politi har dog siden valgt at droppe sigtelserne mod én af de fire overlæger.

* De nægter sig alle skyldige, oplyser Københavns Politi ifølge Jyllands-Posten.

Kilder: Morgenavisen Jyllands-Posten, Københavns Politi

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip