FAKTA: Læs den korte version af Se og Hør-skandalen

* En ansat ved PBS, det nuværende Nets, er ifølge anklagerne blevet betalt af ugebladet Se og Hør for at overvåge kendte danskeres kreditkort-aktiviteter fra 2008-2012, så man kunne få viden om deres forbrug og opholdssteder.

* Ifølge BT drejer det sig om mindst 28 kendte og kongelige.

* Anklagerne baserer sig på oplysninger i den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussens roman "Livet, det forbandede".

* Oplysningerne er siden blevet bekræftet af forskellige kilder på journalist- og chefniveau samt underbygget af interne e-mails.

* Ifølge BT har mindst 16 journalister på Se og Hør heriblandt de tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup og Kim Henningsen kendt til ulovlighederne.

* Flere kilder peger desuden på, at den nuværende udgiverdirektør på Aller, Per Ingdal, der har været konstitueret chef på Se og Hør i en periode i 2009, må have kendt til ulovlighederne.

* Mediehuset Aller, der ejer Se og Hør, er i gang med at undersøge, om anklagere er sande. Det samme er Nets og politiet. Justitsministeriet skal samtidig undersøge den generelle datasikkerhed i forbindelse med brug af kreditkort.

/ritzau/

 

Dagens Gossip