FAKTA: Læs forslaget til EU's energiunion

EU's stats- og regeringschefer mødes torsdag til topmøde i Bruxelles, hvor de blandt andet skal diskutere EU-Kommissionens strategi til en fælles europæisk energiunion.

Læs her, hvad energiunionen går ud på:

* Energiunionen skal sikre billig, stabil og ren energi til Europa i fremtiden.

* Overordnet bygger den på fem hovedelementer: Energisikkerhed, etableringen af et indre energimarked, energieffektivitet, vedvarende energi samt forskning og udvikling.

* Energisikkerhed går blandt andet ud på, at medlemslandene skal mindske afhængigheden af en leverandør af eksempelvis gas og i stedet kunne læne sig op ad deres nabolande.

* Et indre energimarked skal blandt andet indebære, at energi kan flyde frit på tværs af landegrænser.

* EU-landene skal eksempelvis være forbundet og i stand til at overføre mindst 10 procent af landenes elektricitet til eller fra deres naboer. Det mål skal være opfyldt i 2020.

* EU har lovet at begrænse CO2-udledningen med 40 procent i 2030, set i forhold til 1990. Energiunionen skal hjælpe med at nå målet.

* EU importerer 53 procent af sin energi og er den største importør af energi i verden. Det koster årligt omkring 2900 milliarder danske kroner.

Kilder: EU-Kommissionen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip