FAKTA: Læs om forslaget til EU's energiunion

EU-Kommissionen præsenterer onsdag sit udspil eller strategi til en fælles europæisk energiunion.

Her er et udpluk af elementerne i udspillet:

* En hovedprioritet er, at den allerede eksisterende lovgivning på energiområdet skal håndhæves og iværksættes.

* Overordnet bygger strategien på fem hovedelementer, som er energisikkerhed, etableringen af et indre energimarked, energieffektivitet, mindske klimapåvirkning ved produktion af energi samt forskning og udvikling.

* Energisikkerhed går blandt andet ud på, at medlemslandene skal mindske afhængigheden af en leverandør af eksempelvis gas og i stedet kunne læne sig op ad sine nabolande.

* Et indre energimarked skal blandt andet indebære, at energi kan flyde frit på tværs af landegrænser, som om det var en "femte frihed".

* EU-landene skal være eksempelvis forbundet og i stand til at overføre mindst 10 procent af dens elektricitet til eller fra sine naboer. Det mål skal være opfyldt i 2020.

* EU importerer 53 procent af sin energi og er den største importør af energi i verden. Det koster årligt omkring 400 milliarder euro, hvilket svarer til omkring 2,9 billioner danske kroner.

Kilder: EU-Kommissionen.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip