FAKTA: Løkkes sager om pengeforbrug og bilag

Bilagssagerne:

* I 2008 kommer det frem, at Venstres nuværende formand Lars Løkke Rasmussen som amtsborgmester og senere indenrigs- og sundhedsminister har rod i sine bilag. Det viser sig, at skatteyderne har betalt for blandt andet cigaretter, private restaurantbesøg og hotelophold.

* Venstre og Lars Løkke ender med over flere omgange at tilbagebetale mere end 20.000 kroner - penge han for den største dels vedkommende uberettiget har ladet amtet eller ministeriet betale.

GGGI-sagen:

* Som formand for den grønne organisation Global Green Growth Institute (GGGI), der blandt andet støttes af danske bistandsmillioner, har Lars Løkke Rasmussen i 2012 brugt for omkring en million kroner til flyture på første klasse, luksushoteller og limousiner.

* Løkke får blandt andet betalt en tur til Rio de Janeiro sammen med sin datter. Han kalder det en "misforståelse", og ifølge Venstre har Løkke tilbagebetalt 27.000 kroner for datterens rejse.

Tøj- og rejsesagen:

* Venstre har betalt habitter, sko og underbukser til en værdi af 152.000 kroner fra december 2010 til september 2011 for Lars Løkke Rasmussen i forbindelse med repræsentative opgaver.

* I det omfang tøjet efterfølgende har været brugt privat, har Lars Løkke Rasmussen selv afholdt udgiften, siger partisekretær Claus Richter, som dog ikke vil oplyse, hvor meget Løkke har betalt tilbage.

* Lars Løkkes kone og yngste søn har fået betalt en ferierejse til Mallorca til 11.000 kroner halvanden uge efter, at Lars Løkke Rasmussen tabte folketingsvalget i 2011.

* Lars Løkke Rasmussen forklarer, at han har betalt den skat, han skal.

* Venstres partikasse har flere gange betalt for rengøring af hotelværelser til ikke-rygere, når Lars Løkke Rasmussen har røget på værelserne. Ifølge Løkke har der været lavet aftale med hotellerne om det.

Partistøtte:

* Venstre modtog i 2012 omkring 70.000 kroner i partistøtte fra minkavlernes selskab Kopenhagen Fur, som først blev indberettet i 2014.

* Ifølge Richter var partiet i tvivl om, hvorvidt beløbet skulle indberettes og rettede derfor henvendelse til Skat, der oplyste, at det var en fejl ikke at indberette det. Derpå indberettede Venstre partistøtten i et brev til Indenrigsministeriet den 20. maj i år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip