FAKTA: Militante har halshugget fem gidsler på video

På mindre end to måneder er fem gidsler blevet henrettet af militante fra eller med tilknytning til Islamisk Stat (IS).

Fredag udsendte IS således en video, hvor et gidsel bliver halshugget. Der er angiveligt tale om briten Alan Henning, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Tidligere har Islamisk Stat udført fire henrettelser, der alle er udført efter samme skabelon:

* Videooptagelsen af den amerikanske journalist James Foleys henrettelse blev offentliggjort 19. august. Han blev taget til fange i det nordlige Syrien i november 2012.

På videoen sidder Foley på knæ klædt i en orange fangedragt og har en sortklædt mand stående ved sin side med en kniv i hånden. Manden beskylder USA's præsident, Barack Obama, for at være skyldig i halshugningen på grund af USA's bombeangreb på IS i Irak.

Samtidig truer han med at dræbe en anden amerikaner, Steven Sotloff.

* Steven Sotloff var ligeledes amerikansk journalist. Videooptagelsen af hans henrettelse blev offentliggjort 2. september. Proceduren i videoen er den samme som i optagelsen af James Foley. Sotloff blev bortført i Aleppo i Syrien sidste år. Videoen afsluttes med en dødstrussel mod briten David Haines.

* Videoen af David Haines' henrettelse blev lagt på internettet 13. september. Britiske Haines havde blot været i Syrien i tre dage, da han i 2013 blev kidnappet. I optagelsen får Storbritanniens premierminister, David Cameron, skylden for den formodede henrettelse.

Den maskerede mand truer afslutningsvis med at dræbe Alan Henning.

* Det fjerde offer var den 55-årige franskmand Herve Gourdel, som blev henrettet i Algeriet af gruppen Jund al-Khalifa, som er en militant, algerisk gruppe med tilknytning til IS.

I en tidligere video har han anmodet Frankrig om at indstille landets luftangreb på Islamisk Stat i Irak.

Gourdel var en ivrig vandrer og bjergbestiger, der ville finde en ny vej hen over Jurjura-bjergene, men inden han nåede så langt, blev han pågrebet af Jund Al-Khalifa. Videoen, hvor han bliver halshugget, blev offentliggjort 24. september.

/ritzau/