FAKTA: Militante har halshugget flere gidsler på video

På bare én måned er fire gidsler blevet henrettet af militante fra eller med tilknytning til Islamisk Stat (IS).

Senest er den 55-årige franskmand Herve Gourdel blevet henrettet i Algeriet af gruppen Jund al-Khalifa, som er en militant, algerisk gruppe med tilknytning til IS.

I en tidligere video har han anmodet Frankrig om at indstille landets luftangreb på Islamisk Stat i Irak.

Tidligere har Islamisk Stat udført tre henrettelser, der alle er udført efter samme skabelon:

* Videooptagelsen af den amerikanske journalist James Foleys henrettelse blev offentliggjort 19. august. Han blev taget til fange i det nordlige Syrien i november 2012.

På videoen sidder Foley på knæ klædt i en orange fangedragt og har en sortklædt mand stående ved sin side med en kniv i hånden. Manden beskylder USA's præsident, Barack Obama, for at være skyldig i halshugningen på grund af USA's bombeangreb på IS i Irak.

Samtidig truer han med at dræbe en anden amerikaner, Steven Sotloff.

* Steven Sotloff var ligeledes amerikansk journalist. Videooptagelsen af hans henrettelse blev offentliggjort 2. september. Proceduren i videoen er den samme som i optagelsen af James Foley. Sotloff blev bortført i Aleppo i Syrien sidste år. Videoen afsluttes med en dødstrussel mod briten David Haines.

* Videoen af David Haines' henrettelse blev lagt på internettet 13. september. Britiske Haines havde blot været i Syrien i tre dage, da han i 2013 blev kidnappet. I optagelsen får Storbritanniens premierminister, David Cameron, skylden for den formodede henrettelse.

Den maskerede mand truer afslutningsvis med at dræbe Alan Henning, der ligeledes er britisk statsborger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip