FAKTA: Militante har halshugget flere gidsler på video

På bare én måned er fire gidsler blevet henrettet af militante fra eller med tilknytning til Islamisk Stat (IS).

Senest er den 55-årige franskmand Herve Gourdel blevet henrettet i Algeriet af gruppen Jund al-Khalifa, som er en militant, algerisk gruppe med tilknytning til IS.

I en tidligere video har han anmodet Frankrig om at indstille landets luftangreb på Islamisk Stat i Irak.

Tidligere har Islamisk Stat udført tre henrettelser, der alle er udført efter samme skabelon:

* Videooptagelsen af den amerikanske journalist James Foleys henrettelse blev offentliggjort 19. august. Han blev taget til fange i det nordlige Syrien i november 2012.

På videoen sidder Foley på knæ klædt i en orange fangedragt og har en sortklædt mand stående ved sin side med en kniv i hånden. Manden beskylder USA's præsident, Barack Obama, for at være skyldig i halshugningen på grund af USA's bombeangreb på IS i Irak.

Samtidig truer han med at dræbe en anden amerikaner, Steven Sotloff.

* Steven Sotloff var ligeledes amerikansk journalist. Videooptagelsen af hans henrettelse blev offentliggjort 2. september. Proceduren i videoen er den samme som i optagelsen af James Foley. Sotloff blev bortført i Aleppo i Syrien sidste år. Videoen afsluttes med en dødstrussel mod briten David Haines.

* Videoen af David Haines' henrettelse blev lagt på internettet 13. september. Britiske Haines havde blot været i Syrien i tre dage, da han i 2013 blev kidnappet. I optagelsen får Storbritanniens premierminister, David Cameron, skylden for den formodede henrettelse.

Den maskerede mand truer afslutningsvis med at dræbe Alan Henning, der ligeledes er britisk statsborger.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip