Fakta: Ny terrorsigtelse mod 54-årig

* Den 54-årige danske statsborger Sam Mansour - der tidligere hed Said Mansour - er blandt andet sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 114e, der handler om at tilskynde til terrorisme.

* Københavns Politi mener at kunne føre bevis for, at han under særdeles skærpende omstændigheder har fremmet virksomheden for en person, en gruppe eller en sammenslutning, der begår eller har til hensigt at begå terror, fremgår det af sigtelsen.

* Sam Mansour skulle offentligt og som led i propagandavirksomhed have fremsat udtalelser eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin tro, race, nationale oprindelse, etniske oprindelse eller tro. I denne forbindelse er han også sigtet for overtrædelse af straffelovens racismeparagraf.

* Sam Mansour har ifølge sigtelsen via sit forlag, Al Nur Islamic Information, udgivet og redigeret tre bøger, som er skrevet af Sheik Omar Bin Mahmoud Abu Omar, alias Abu Qatada, der kan tilknyttes terrororganisationen al-Qaeda. I bøgerne opfordres der til voldelig væbnet jihad (hellig krig, red.).

* På vegne af andre med tilknytning til terrororganisationer, herunder al-Qaeda, er Mansour ifølge politiet ved meddelelser på internettet og Facebook fremkommet med en lang række opfordringer til væbnet jihad.

* Den sigtede har ifølge politiet hyldet hellige krigere, herunder Osama bin Laden og terrorangrebet på World Trade Center i USA den 11. september 2001, og han har hyldet og forherliget fremtrædende danske jihadister.

* Han er sigtet for udgivelse og videregivelse af links til videoklip, hvor terrorister henretter syriske eller irakiske soldater, fremsætter trusler om angreb mod franske og amerikanske interesser, trusler om angreb mod det egyptiske parlament, trusler om drab på jøder, trusler mod navngivne danske statsborgere og opfordringer til at tilslutte sig Al-Nusra fronten for Al Qaeda i den syriske borgerkrig.

* Den 54-årige blev i 2007 idømt tre et halvt års fængsel for at tilskynde til terror. I marts 2013 blev han sigtet for tilsvarende overtrædelse. Han nægter sig skyldig i de seneste anklager.

Kilde: Københavns Politi

/ritzau/

 

Dagens Gossip