FAKTA: OECD advarer mod britisk EU-farvel

OECD, den vestlige, økonomiske samarbejdsorganisation, opstiller i en ny rapport en række økonomiske grunde til, at Storbritannien bør forblive medlem af EU.

Herunder hovedpunkter fra rapporten:

* Storbritanniens økonomi vil ved et farvel til EU blive ramt af "en større negativ chokeffekt" og blive tre procent mindre i 2020. I 2030 vil den være fem procent mindre.

* Der er fare for, at kapital vil strømme ud landet - eller holde op med at strømme ind i landet. Situationen vil blive forværret yderligere ved, at andre valutaer vil blive foretrukket frem for pund.

* OECD advarer om, at følgerne af en såkaldt Brexit ikke kun vil blive mærket i Storbritannien, men at det vil føre til økonomisk tilbagegang i hele EU og i resten af den vestlige verden.

* Ifølge organisationens beregninger vil en udmeldelse betyde, at den gennemsnitlige brite i 2020 vil være gået ned i løn med et beløb, der svarer til en månedsløn.

* Nejsiden, herunder London-borgmester Boris Johnson, argumenterer blandt andet med, at britisk økonomi vil blomstre uden for EU, da briterne vil spare deres årlige økonomiske bidrag til EU, slippe for en række regler og kan indgå egne handelsaftaler.

* De britiske modstandere af EU har en snæver føring i den seneste ICM-meningsmåling. Målingen viser, at 44 procent af briterne vil stemme for at blive i EU, mens 46 procent vil stemme for, at landet skal forlade unionen. Målingen omfatter ikke vælgere, der endnu ikke har besluttet, hvad de vil stemme.

* En anden måling fra ORB, som blev offentliggjort tirsdag i avisen The Telegraph, viser, at 51 procent af de britiske vælgere ønsker at blive i EU, mens antallet af modstandere er på 43 procent. I forhold til en tidligere ORB-måling er antallet af tilhængere faldet to procentpoint, mens modstandersiden er gået frem med to procentpoint.

Kilder: OECD

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip