Fakta om sommertid: Derfor skal du stille på uret i nat

* Sommertiden blev afprøvet i Danmark første gang under Første Verdenskrig i 1916. Anden gang var i perioden 1940 til 1948.

* I 1980 blev sommertiden indført igen. Efter en standardisering i EU i 1996 har vi sommertid fra sidste søndag i marts til sidste søndag i oktober.

* Reglerne om sommertid er fastlagt i EU-direktiv 2000/84/EF. Ifølge direktivet skal Kommissionen hvert femte år offentliggøre sommertids start og slut for de kommende fem år.

* Omkring 70 lande har i dag indført ordningen.

* Sommertiden er indført for at få det meste ud af dagslyset om aftenen.

* Et amerikansk forskerhold har påvist, at risikoen for blodpropper i hjertet stiger med 24 procent mandagen efter overgangen til sommertid.

* Omvendt falder den med 21 procent, når vi går over til normaltid i efteråret.

* Uret skal stilles frem, når det er tid til at sætte havemøblerne frem, og tilbage, når det er tid til at stille havemøblerne tilbage.

* Om foråret skal uret stilles en time frem fra klokken 02.00 til klokken 03.00. Om efteråret skal uret stilles en time tilbage fra klokken 03.00 til klokken 02.00.

Kilder: Daylight savings time and myocardial infarction skrevet af Amneet Sandhu, Milan Seth og Hitinder Gurm fra University of Michigan, Den Store Danske og Eur-lex.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip