FAKTA: Orkan-ramt ørige får hjælp udefra

En orkan med vindhastigheder på op mod 300 kilometer i timen blæste østaten Vanuatu omkuld i weekenden. Flere nødhjælpsorganisationer er nået frem til de hårdt ramte områder, og mere hjælp er på vej.

Læs her, hvordan danske og internationale organisationer hjælper i Vanuatu:

* Røde Kors:

Hos Dansk Røde Kors er en gruppe medarbejdere klar til at rejse, hvis der bliver brug for deres hjælp på Vanuatu, og nødhjælp er klar til at blive sendt, hvis det bliver nødvendigt. International Røde Kors er allerede tilstede i øriget og er ved at få overblik over ødelæggelsernes omfang.

Der er sendt byggematerialer, hygiejneartikler og anden nødhjælp til området, og Dansk Røde Kors har startet en indsamling til fordel for orkanens ofre i Vanuatu.

* Mission Øst:

Mission Øst samler ind til ofrene for uvejret i Vanuatu i samarbejde med organisationen Tear Fund New Zealand. To af Mission Østs samarbejdspartnere er mandag fløjet til Vanuatu for at få overblik over, hvad de indsamlede penge skal gå til.

* Unicef:

Tirsdag sender Unicef medicin, vitaminpiller, livsvigtige mineraler, tusindvis af liter drikkevand, håndsæbe og andre fornødenheder til børnene i Vanuatu.

* Red Barnet:

1800 børn og voksne i Vanuatu har fået ly i evakueringscentre, som den internationale organisation Red Barnet har oprettet.De evakuerede har fået nødhjælpspakker, der indeholder mad, vand og hygiejneartikler. Det er blot begyndelsen på Red Barnets hjælp til familier i de orkanramte områder, oplyser organisationen.

Kilder: Røde Kors, Mission Øst, Unicef, Red Barnet

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip