FAKTA: Otte oplevelser og en fiasko fra Roskilde Festival

136 koncerter er afviklet over de seneste fire døgn på Roskilde Festival, og ingen har været i stand til at høre dem alle. Heller ikke anmelderne.

Men blandt det, de nåede at høre - og bedømme - har Ritzau plukket de otte mest roste koncerter og en enkelt, der næppe går over i festivalhistorien:

Otte succeser:

* The War om Drugs, Arena-scenen, onsdag:

Kim Skotte, Politiken: - Guitaren til ære og værdighed. Guitaren som euforiserende stof. Farligt? Næppe. Men jeg skal love for, man hænger på den.

* Father John Misty, Avalon, torsdag:

Michael Charles Gaunt, Berlingske: - Sjældent har jeg hørt nogen synge sine sange med så stor overbevisning og samtidig været så hamrende godt underholdt.

* St. Vincent, Arena, torsdag:

Kasper Schütt-Jensen, Jyllands-Posten: - Ind imellem lød det så godt, at festivalen for så vidt kunne lukke efter den koncert, så man kunne komme hjem og sætte en skive med St. Vincent på pladespilleren.

* Die Antwoord, Orange, torsdag:

Joakim Grunddahl, Politiken: - Ja, det var dumt. Faktisk var det et historisk lavpunkt på Orange Scene, og publikum elskede det. Det skal ikke tages for mere, end det er. En løssluppen fest uden andet på programmet end skørhed.

* Lars H.U.G., Arena, fredag:

Mads Hendrich, Berlingske: - Få mestrer med samme elegance som H.U.G. den pikante balanceakt mellem det folkelige og det elitære uden at snuble.

* Thåström, Arena, lørdag:

Henrik Quietsch, Ekstra Bladet: - Sammen med sit industrielt klingende band leverede han noget nær den ultimative rockkoncert, hvor hver eneste tone blev spillet, som var det den sidste nogensinde, samtidig med at man aldrig mistede hverken overblik eller fokus.

* Paul McCartney, Orange, lørdag:

Anders Houmøller Thomsen, Jyllands-Posten: - Selv den surmulende skeptiker allerbagest på pladsen må have følt et stik i stenhjertet, da McCartney og hans forrygende band lukkede med den blændende Beatles-diamant "The End”.

* Suspekt, Orange, lørdag:

Joakim Grunddahl, Politiken: - Vi har hørt meget af materialet før og deltaget i de samme ritualer til mange andre Suspekt-koncerter, men det var en oplevelse til arkiver at se dem folde sig ud på så stor og historisk en scene.

Og den ene skævert:

* Future Brown, Apollo, onsdag:

Pernille Smith Larsen, Berlingske: - Sjældent har jeg haft så meget lyst til at udvandre fra en koncert.

/ritzau/

 

Dagens Gossip