FAKTA: Pia Kjærsgaard uddeler politiske lussinger

Om statsminister Helle Thorning-Schmidt (S):

- Jeg er så lidt feminist, som man overhovedet kan være, men det må alligevel være lidt træls for den første kvindelige statsminister i Danmark, at hun indskriver sig i historien som den mest uduelige. For det tror jeg, at hun gør.

Om tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S):

- Efter min mening er han ingen stor politiker. Han mangler format. Han er svag. Som partiformand og statsminister - og som person.

Om De Konservatives formand, Lars Barfoed:

- Man kan uddanne sig til at blive en dygtig talmand, men man kan ikke uddanne sig til at blive en dygtig politiker. Enten har man det i sig, eller også har man ikke. Og Barfoed har det ikke.

Om finansminister Bjarne Corydon (S):

- Og igen: Uprøvede kræfter. Bjarne Corydon er nyvalgt til Folketinget og grøn minister. Tidligere forhandlede vi med erfarne politikere, der kendte det politiske spil på Christiansborg.

Om udenrigsminister og tidligere SF-formand Villy Søvndal (SF):

- Han (Holger K. Nielsen) blev erstattet af Villy Søvndal, som jeg aldrig har haft noget godt forhold til. Jeg har ingen respekt for ham.

Om tidligere formand for Fremskridtspartiet Mogens Glistrup:

- Hvis man tror, at Mogens Glistrup var en social person, tager man fejl. Han var stort set ligeglad med andre mennesker bortset fra sine nærmeste, hvilket rystede mig, efterhånden som det gik op for mig.

Om tidligere folketingsmedlem Per Ørum Jørgensen, som forlod De Konservative og blev kristendemokrat:

- Per Ørum førte sig frem med sit ene mandat. Han var ulidelig. Han sad og bed negle og skulle konstant ud at ringe for at få lov. Han var en kylling at have med.

Om at være trådt tilbage som partiformand:

- Når jeg bliver trist, skynder jeg mig at tænke på de partiformænd, der er blevet gået. Og på dem, hvis partier er ved at gå rabundus. En Lene Espersen. En Villy Søvndal. En Helle Thorning. En Lars Barfoed.

Kilde: "Pia Kjærsgaard - fordi jeg var nødt til det" af Pia Kjærsgaard, Jette Meier Carlsen og Gyldendal A/S.

/ritzau/

 

Dagens Gossip