FAKTA: Rigspolitiets anbefalinger efter skudattentat

Efter skudattentaterne i København 14. og 15. februar kommer Rigspolitiet med en række nye forslag til initiativer og ændringer, der kan ruste politiet til nye angreb.

I forbindelse med en evaluering af politiindsatsen i februar blev der i maj offentliggjort ti læringspunkter, som de nye anbefalinger udspringer af.

Justitsministeriet har offentliggjort anbefalingerne fra Rigspolitiet torsdag:

* Østjyllands og Københavns Politi bør stå for den operative styring, hvis der sker et uventet terrorangreb i henholdsvis den østlige og den vestlige del af landet.

* Der bør oprettes moderne, døgnbemandede operationscentre hos Østjyllands Politi og Københavns Politi. Derudover bør Politiets Efterretningstjeneste, PET's, operationscenter og Rigspolitiets nationale vagtcenter styrkes og udbygges teknologisk.

* Et nyt sikringskoncept bør understøtte politiets beskyttelsesopgaver med moderne teknologi. Det skal også mindske forbruget af personaleressourcer. Det har nemlig vist sig, at bevogtning af særlige terrortruede mål er ekstremt ressourcekrævende.

* PET's efterretnings- og forebyggelseskapacitet styrkes, og PET bør tilføres flere ressourcer til personbeskyttelse. PET har fået markant flere beskyttelsesopgaver efter terrorangrebene i København og i Paris mod satiremagasinet Charlie Hebdo.

* PET's samarbejde med andre myndigheder om at forebygge radikalisering bør blive styrket.

* Politiet bør tilføres mere beskyttelsesudstyr, blandt andet flere skudsikre veste og hjelme. Politiets våben og ammunition skal opgraderes.

* Der indføres en ny skydeuddannelse for betjente. Der skal også ske en forbedring af politiets førstehjælpsuddannelse- og udstyr.

* Der skal tilføres flere ressourcer til politikredsenes beredskab, så både nye tilsyns- og bevogtningsopgaver og politiets øvrige opgaver også fremover kan løses forsvarligt.

Kilder: Rigspolitiets anbefalinger offentliggjort af Justitsministeriet

/ritzau/

 

Dagens Gossip