FAKTA: Så mange smertestillende piller køber danskerne

* Sundhedsstyrelsens nye regler fra september 2013 gælder for præparater som Panodil, Pinex, Pamol og Kodimagnyl. De sælges kun i blisterpakker med 20 styk.

* Kun med en recept fra lægen kan det lade sig gøre at købe flere end 20 piller ad gangen.

* Blisterpakkerne gør det mere besværligt at tage mange piller på en gang, hvilket også skal hjælpe med at forebygge selvmord og selvmordsforsøg.

* Efter at de nye regler trådte i kraft, faldt salget af smertestillende piller. I november-december 2013 blev der solgt 24 procent færre piller end samme periode året før.

* Danskerne køber 64,2 millioner smertestillende piller om måneden.

* Tidligere har stykprisen været lavere ved køb af mange piller på en gang. Den gevinst får man ikke ved at købe mange små pakker.

* Den gennemsnitlige egenbetaling ved køb af smertestillende piller var derfor 31 procent højere pr. pille i november-december 2013 i forhold til samme periode året før.

* Det betyder, at danskernes udgifter til smertestillende medicin stort set er uændret, selvom mængden er faldet drastisk.

Kilde: Apotekerforeningen, Statens Serum Institut, svar til Folketingets Sundhedsudvalg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip