FAKTA: Så meget fysisk aktivitet laver danske børn i hverdagen

admin

425 uger siden

|

23/05/2016

Dagens topnyheder

I en ny kampagne opfordrer Sundhedsstyrelsen mandag forældre til at støtte deres børn i at lave fysisk aktivitet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn og unges fysiske aktivitet skal være fordelt ud over ugens dage. De skal lave fysisk aktivitet i minimum 60 minutter hver dag ved moderat til høj intensitet.

Tre gange om ugen skal børn og unge ifølge Sundhedsstyrelsen lave fysisk aktivitet med høj intensitet i 30 minutter.

Få her et indblik i, hvor meget fysisk aktivitet de danske børn laver ifølge en ny rapport fra WHO:

* I en ny rapport fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO), der har undersøgt, hvor mange 11-årige børn, der er fysisk aktive mindst 60 minutter om dagen, ligger Danmark nummer 41 ud af 42 europæiske lande.

- 19 procent af de danske drenge har svaret, at de er aktive 60 minutter om dagen. 11 procent af pigerne er enige og mener, at de rører sig en time om dagen.

- Danske børn klarer sig dog langt bedre i en anden del af rapporten, hvor 72 procent af drengene og 62 procent af pigerne svarer, at de laver fysisk aktivitet med høj intensitet mindst to timer om ugen. Det giver Danmark en sjetteplads ud af 42 lande.

* En undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Sundhedsstyrelsen, viser, at nogle forældre kan have svært ved at motivere deres børn i alderen 10-13 år til at være fysisk aktive.

- 39,6 af de kortuddannede forældre svarede, at de var enige eller delvist enige i, at det er svært at motivere det ældste barn til at være fysisk aktiv, og det samme gjorde 38,2 af de højtuddannede forældre.

Kilder: Sundhedsstyrelsen, WHO.

/ritzau/