FAKTA: Så stort er Tysklands våbenbidrag mod IS

Tyskland vil sende våben til kurderne i det nordlige Irak for at støtte kampen mod den militante gruppe Islamisk Stat (IS) i området.

* Den militære støtte vil blive leveret over tre omgange.

* Støtten består blandt andet af 30 Milan-panserværnsvåben med i alt 500 raketter samt 16.000 rifler, 10.000 håndgranater og 240 dysekanoner.

* Derudover får kurderne 100 lastbiler, fem pansrede køretøjer og ammunition.

* Seks soldater er allerede i den kurdiske by Erbil for at koordinere de tyske leverancer.

* Berlin har planer om at støtte kurderne, der kæmper i forreste linje mod Islamisk Stat. Våbnene skal gå direkte til den kurdiske styrke i det nordlige Irak. Dette er dog ikke muligt uden samtykke fra centralregeringen i Bagdad.

* Det Kurdiske Arbejderparti PKK er forbudt i Tyskland og skal derfor ikke forsynes med våben. Men PKK samarbejder med den kurdiske peshmerga-hær, hvorfor der er risiko for, at PKK kommer i besiddelse af nogle af de tyske våben.

* Modsat ved forbundshærens udlandsindsatser som i Afghanistan skal parlamentet ikke tildele noget officielt mandat, men blot formelt sige ja til forbundsregeringens beslutning.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip