FAKTA: Sådan arbejdede tys-tys-kilden i Se og Hør-sagen

Under et retsmøde i Højesteret kom der nye oplysninger frem om den såkaldte tys-tys-kildes arbejde i Se og Hør-sagen, hvor kendte og kongeliges privatliv er blevet krænket.

Læs her, hvordan anklagemyndigheden mener, at det var muligt for tys-tys-kilden at følge de kendte via deres kreditkort.

* Tys-tys-kilden arbejde hos it-firmaet IBM, som leverede en række ydelser til Nets, der står for det danske betalingssystem.

* Kilden havde umiddelbart kun adgang til at se kort-transaktioner hos Nets. Dermed kunne kilden ikke se, hvem der brugte penge, men kun hvornår der blev brugt penge, hvor og hvor meget der blev brugt på diverse kreditkort.

* Tys-tys-kilden havde angiveligt også adgang til at kunne nulstille kodeord for andre ansatte og tildele dem nye koder.

* Dette gjorde, at han kunne få adgang via andres konti til at søge på kendte og kongeliges kreditkort ud fra søgninger på navne.

* Med navne og kreditkortnumre kunne kilden søge i det register, hvor han retmæssigt havde adgang. Dermed kunne han live-overvåge de kendte og kongeliges brug af kreditkort.

Kilde: Statsadvokat Mohammad Ahsans fremlæggelse i Højesteret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip