FAKTA: Sådan arbejder Landbrug og Fødevarer

Landbrug og Fødevarer er en er erhvervsorganisation for både landbruget, fødevare- og agroindustrien.

Med en eksport på over 148 milliarder kroner årligt og med 183.000 beskæftigede repræsenterer organisationen et af Danmarks vigtigste erhverv.

Landbrug og Fødevarer er resultatet af en fusion i 2009 mellem Landbrugsrådet, Danske Slagterier, Dansk Svineproduktion, Dansk Landbrug med Dansk Landbrugs Medier og Dansk Landbrugsrådgivning samt væsentlige dele af Mejeriforeningens aktiviteter.

Onsdag forlod Søren Gade topposten som administrerende direktør for LF efter små to et halvt år i chefstolen. Han kan ikke se sig selv i en ny ledelsesstruktur i erhvervsorganisationen.

Det er ikke første gang, at den nye struktur betyder, at direktionen mindskes. Det er blot 16 dage siden, en anden topchef forlod organisationen. Det var direktør Susie Stærk Ekstrand, der efter knap tre år som direktør forlod forretningen.

Den nye ledelsesstruktur, som åbenbart ikke alle er enige i, blev effektueret 2. september, da Anne Arhnung blev udnævnt til viceadministrerende direktør for at styrke fokus på organisationens indre udvikling.

Ud over den nu formindskede direktion ledes erhvervsorganisationen af to bestyrelser: en primærbestyrelse og en virksomhedsbestyrelse, der tilsammen udgør fællesbestyrelsen. I den ligger vedtægter, budget, regnskab og overordnet strategi.

/ritzau/

 

Dagens Gossip