FAKTA: Sådan banker man sit karaktergennemsnit op

Det kræver i år et karaktergennemsnit på mere end det ypperste niveau for at komme ind på to uddannelser i Danmark.

For at læse International Business på Copenhagen Business School skal man eksempelvis have et gennemsnit på 12,2 - altså 0,3 point højere end det øverste trin på karakterskalaen.

Det hænger sammen med, at studerende kan pumpe deres gennemsnit op via forskellige bonusordninger og dermed maksimalt nå et snit på 13,7.

Der er grundlæggende to metoder - foruden at få gode karakterer - til at trække gennemsnittet op.

For det første er der en bonus i vente, hvis man har haft flere fag på højniveau, end det krævede at få selve eksamen. Ét ekstra fag på A-niveau giver mulighed for at gange gennemsnittet med 1,03. Med to ekstra højniveaufag kan snittet ganges med 1,06.

Den anden mulighed er at starte tidligt på en videregående uddannelse. Går man i gang med at læse videre inden for to år efter at have fået studenterhuen på, kan man gange sit gennemsnit med 1,08.

* Her er et tænkt eksempel:

En studerende, vi kalder ham Claus, afslutter i sommeren 2013 en studentereksamen. Claus har fået lutter 10-taller i alle fag og har dermed et karaktergennemsnit på 10. Men fordi han har haft et ekstra fag på A-niveau, kan han gange sit gennemsnit med 1,03:

10 x 1,03 = 10,3.

Han beslutter sig for at søge ind på en videregående uddannelse i 2014. Dermed får han en ekstra bonus for tidlig studiestart og må gange videre med 1,08:

10,3 x 1,08 =11,1.

Kilde: Ritzau.

/ritzau/

 

Dagens Gossip