FAKTA: Sådan er milliarderne i sundhedspakken fordelt

* Ifølge de foreløbige oplysninger dækker sundhedsudspillet, der vil indgå i regeringens forslag til finansloven, perioden 2015-2018 og koster omkring fem milliarder kroner.

* I interview til flere medier har statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) løftet sløret for, at regeringen blandt andet vil hæve niveauet for behandlingen af kræftpatienter og kronisk syge.

* Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) har samtidig gentaget budskabet om, at regeringen ønsker at mindske uligheden i sundhedsvæsnet.

* Det skal blandt andet ske ved at tilbyde et årligt sundhedstjek til udsatte grupper for at opdage sygdomme som diabetes, lunge- eller hjerte-kar-sygdomme tidligere.

* 1,5 milliarder kroner afsættes til en øget indsats over for især diabetikere, KOL-patienter og gigtramte.

* 1,1 milliarder kroner går til en forbedret kræftbehandling. Et kernepunkt er en hurtigere diagnosticering af kræft end tilfældet er i dag.

* 1,1 milliarder kroner skal bruges til blandt andet øget forskning og et kvalitetsløft i sundhedssektoren.

* En milliard kroner afsættes til de praktiserende læger, der skal have bedre muligheder for at opdage kræft- og kroniske sygdomme.

Kilder: Berlingske, Politiken, Jyllands-Posten.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip