FAKTA: Sådan foregår Kevins kamp om pole position

Lørdag morgen klokken syv dansk tid skal McLaren-talentet Kevin Magnussen forsøge at sikre sig en startplads - også kaldet pole position - til årets første grandprix, der køres søndag i Melbourne.

Tidskørslerne lørdag er inddelt i tre runder og tager i alt en time. Bilerne må køre så mange omgange, de vil under hver af de tre stadier.

Stadie 1: Alle 22 biler kører efter den bedste omgangstid i løbet af 18 minutter. De seks langsomste biler ryger ud og starter på de sidste pladser ved søndagens grandprix.

107-procent-reglen: Alle kørere skal være inden for 107 procent af den hurtigste tid sat under den første tidskørsel. Formålet er at skille sløve kørere og biler fra.

Stadie 2: Efter syv minutters pause bliver tiderne nulstillet, og de resterende 16 biler kører igen efter den hurtigste tid i løbet af 15 minutter. De seks langsomste biler starter på pladserne 11-16 søndag.

Stadie 3: Tiderne nulstilles igen efter otte minutters pause, og de sidste 10 Formel 1-racere kører om den bedste omgangstid over 12 minutter. Den hurtigste bil starter i pole position søndag.

Som en ny regel får kørerne i den sidste kvalifikationsrunde mulighed for at benytte et ekstra sæt dæk. Men de skal starte ud med de dæk, som de satte den hurtigste omgangstid med i den forrige kvalifikationsrunde.

Kilde: formula1.com

/ritzau/

 

Dagens Gossip