FAKTA: Sådan foregår Magnussens kamp om pole position

Tidligt lørdag morgen dansk tid skal den danske McLaren-kører, Kevin Magnussen, deltage i kvalifikationen forud for søndagens Formel 1-grandprix i Australien. Her skal han kæmpe for den bedst mulige startposition i søndagens løb.

Kvalifikationen er inddelt i tre runder - Q1, Q2 og Q3 - og tager i alt cirka en time. Bilerne må køre så mange omgange, de vil, under hvert af de tre stadier.

Q1: Alle 20 biler kører efter den bedste omgangstid i løbet af 18 minutter. De fem langsomste biler ryger ud og udfylder de sidste pladser på startgridden ved søndagens grandprix.

Q2: Efter syv minutters pause bliver tiderne nulstillet, og de resterende 15 biler kører igen efter den hurtigste tid i løbet af 15 minutter. De fem langsomste biler starter på pladserne 11-15 søndag.

Q3: Tiderne nulstilles igen efter otte minutters pause, og de sidste 10 Formel 1-racere kører om den bedste omgangstid over 12 minutter. Den hurtigste bil starter i pole position søndag.

Kilde: Formula1.com, BBC

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip