FAKTA: Sådan forløb angrebene i København

Årsdagen for skudattentaterne mod kulturhuset Krudttønden på Østerbro og den jødiske synagoge i København markeres søndag. To personer - foruden gerningsmanden - omkom i forbindelse med skudangrebene.

* Lørdag 14. februar 2015 klokken 15.33 angreb Omar Abdel Hamid el-Hussein et debatarrangement om ytringsfrihed på Krudttønden i København. Han affyrede 28 skud med et M95-gevær.

* Den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard blev dræbt af skud i brystet, og fire betjente blev såret.

* Umiddelbart efter skød Omar Abdel Hamid el-Hussein med sit våben ind gennem glasdøren til kulturhusets café, hvorefter han flygtede til fods.

* Debatmødet var arrangeret af Lars Vilks Komiteen, der har til formål at arrangere møder med den svenske tegner Lars Vilks. Han tegnede i 2007 profeten Muhammed som en hund, og han har siden været under beskyttelse.

* Den franske ambassadør Francois Zimeray skulle have talt ved arrangementet.

* Natten til søndag skød og dræbte Omar Abdel Hamid el-Hussein den 37-årige Dan Uzan, som holdt vagt ved den bat mitzva, som fandt sted i synagogen i det indre København.

* Tidligt 15. februar blev den formodede gerningsmand Omar el-Hussein dræbt i en skudveksling med betjente fra Aktionsstyrken fra PET på det ydre Nørrebro i København.

Kilder: Ritzau

/ritzau/

 

Dagens Gossip