FAKTA: Sådan forløb drabsforsøget på Lars Hedegaard

Fredag fik debattøren og forfatteren Lars Hedegaard af vide af PET, at den mand, der er sigtet for at stå bag drabsforsøget mod den kendte islam-kritiker i 2013, er blevet løsladt fra fængsel i Tyrkiet.

Her følger en kronologi over hændelsesforløbet i sagen:

* Den 5. februar 2013 lidt efter klokken 11 blev Lars Hedegaard forsøgt skudt uden for sit hjem på Frederiksberg.

* Lars Hedegaard har forklaret, at der blev affyret et skud, hvorefter pistolen klikkede, og det kom til håndgemæng, før gerningsmanden stak af.

* Gerningsmanden havde inden drabsforsøget forklædt sig som postbud for at lokke Lars Hedegaard ud af sit hjem.

* Politiet efterlyste efter episoden en gerningsmand beskrevet som en yngre mand med anden etnisk herkomst end dansk, og som taler dansk uden accent.

* Gerningsmanden skal være kørt op til Lars Hedegaard bopæl i en blå varevogn, som efterfølgende har været af et hovedsporene i eftersøgningen.

* Den 27. april 2014 oplyste politiet, at man fredag den 25. april har tilbageholdt den mistænkte gerningsmand i sagen i udlandet, og at den formodede gerningsmand var anholdt.

* Den 10. oktober kontakter PET Lars Hedegaard og fortæller, at den formodede gerningsmand er blevet sat på fri fod i Tyrkiet.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip