FAKTA: Sådan fungerer Danmark som skattely

For første gang lægger regeringen op til at indføre et register for det, der kaldes de "reelle" ejere kommanditselskaber - et register, som Skat får direkte adgang til.

- Gennemsigtighed er et vigtigt redskab til at sikre, at selskaber ikke misbruges til skatteunddragelse. Derfor skaber vi nu åbenhed om ejerforholdene, så skattemyndighederne ved, hvem der skal beskattes, siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S).

P1 Dokumentar har tidligere afdækket, at Danmark i udlandet bliver markedsført som et fremragende skattely, og det er det hul, der nu skal stoppes.

Sådan fungerer skattelyet ifølge P1 Dokumentar:

* En skatterådgiver i Moskva hjælper med at opsætte et kommanditselskab i Danmark. Selskabet leveres som en pakkeløsning med direktør, firmanummer og adresse - uden at den østeuropæiske ejer behøver at sætte et ben i landet.

* Det danske selskab udstyres også med to såkaldte "nominee directors" - hvilket svarer til stråmænd. Den ene er dansk direktør, den anden er officiel ejer.

* Danske kommanditselskaber ejes af to type ejere - en synlig og en skjult. Den synlige ejer er ofte registret i Belize eller Seychellerne.

* Den rigtige ejer er til gengæld helt skjult og kan være registret i et hvilket som helst skattely. Ingen kan finde frem til selskabet og ejerne, for sporet ender blindt i Danmark.

* Nogle hjemmesider anbefaler at lade den synlige ejer registrere i Cypern, som er en del af EU. Men i det tilfælde er den officielle ejer på Cypern blot indsat som et led, foran den rigtige ejer.

* Resultatet er ifølge rådgiverne, at den østeuropæiske ejer kan sende penge til sit kommanditselskab i Danmark, og derfra videre til eksempelvis de Britiske Jomfruøer eller Belize - måske via et ekstra stop på Cypern - uden at der betales skat noget sted.

Kilde: P1 Dokumentar

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip