FAKTA: Sådan fungerer DSB-kontrakten

Skrevet af admin

10/03/2015
Tirsdag aftens ventes der at falde en aftale på plads mellem regeringen, Enhedslisten og SF om en ny trafikkontrakt med DSBHer kan du blive klogere på, hvordan sådan en kontrakt fungerer:* Rammerne for togtrafikken fastsættes i en række trafikkontrakter mellem staten og de selskaber, der udfører kørslen.* Som den suverænt største spiller på det danske jernbanenet har DSB en række kontrakter med staten, som varetages af Transportministeriet.* Kontrakterne fastsætter blandt andet omfanget af kørslen og målene for forsinkelser og aflysninger.* De nuværende kontrakter trådte i kraft 1. januar 2005 og udløb officielt 31. december 2014. De er dog forlænget, indtil en ny aftale er på plads og højest et år.* I 2014 gav kontrakterne en betaling på 4,095 milliarder kroner for de danske aktiviteter, svarende til 36 procent af selskabets samlede omsætning. Til sammenligning lagde passagererne 5,186 milliarder kroner i kassen.Kilde: DSB, m.fl.

Dagens topnyheder

Tirsdag aftens ventes der at falde en aftale på plads mellem regeringen, Enhedslisten og SF om en ny trafikkontrakt med DSB

Her kan du blive klogere på, hvordan sådan en kontrakt fungerer:

* Rammerne for togtrafikken fastsættes i en række trafikkontrakter mellem staten og de selskaber, der udfører kørslen.

* Som den suverænt største spiller på det danske jernbanenet har DSB en række kontrakter med staten, som varetages af Transportministeriet.

* Kontrakterne fastsætter blandt andet omfanget af kørslen og målene for forsinkelser og aflysninger.

* De nuværende kontrakter trådte i kraft 1. januar 2005 og udløb officielt 31. december 2014. De er dog forlænget, indtil en ny aftale er på plads og højest et år.

* I 2014 gav kontrakterne en betaling på 4,095 milliarder kroner for de danske aktiviteter, svarende til 36 procent af selskabets samlede omsætning. Til sammenligning lagde passagererne 5,186 milliarder kroner i kassen.

Kilde: DSB, m.fl.