FAKTA: Sådan fungerer satspuljen

Forhandlingerne mellem partierne på Christiansborg om næste års satspulje er gået i gang. I løbet af efteråret beslutter de, hvilke indsatser for udsatte, der skal tilgodeses.

Læs her om puljen:

* Satspuljen blev skabt i 1990 ved et forlig mellem Socialdemokratiet, De Konservative, SF, De Radikale, Venstre, CD og Kristeligt Folkeparti. Under VK-regeringen gik Dansk Folkeparti med i satspuljen. Kun Enhedslisten står udenfor.

* Satspuljen anvendes til indsatser og projekter på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet med henblik på forbedring af vilkårene for overførselsindkomst-modtagere og svage grupper.

* Puljen er en kompensation for, at offentlige ydelser som pensioner og kontanthjælp, stiger med en langsommere takt end lønninger.

* Puljen udgår knap 13 milliarder kroner i år, men de fleste penge går til permanente udgifter. I alt er der cirka 500 millioner kroner til fordeling i 2016. Andre år har der været omkring en milliard kroner.

* Partiernes finansordførere var indkaldt til møde om puljen i den forgange uge. De kommende uger bliver social- og sundhedsordførerne fra de enkelte partier indkaldt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip