FAKTA: Sådan har Dansk Folkeparti udviklet sig

* 1995: Dansk Folkeparti bliver stiftet af Pia Kjærsgaard, Kristian Thulesen Dahl, Poul Nødgaard og Ole Donner, der indtil da alle var medlemmer af Fremskridtspartiet.

* 1996: Dansk Folkeparti runder 900 medlemmer.

* 1999: Poul Nyrup Rasmussen siger de berømte ord "Stuerene, det bliver I aldrig" om Dansk Folkeparti.

* 2001: DF bliver det afgørende støtteparti for VK-regeringen og kommer dermed ind i maskinrummet og lærer det politiske spil, der ligger bag de store politiske aftaler.

* 2011: VK-regeringen taber magten, og Helle Thorning-Schmidt bliver statsminister. DF mister sin position som afgørende støtteparti, men finder gradvist ind i en ny rolle, hvor man også indgår aftaler med rød blok uden om de borgerlige partier. Det gælder blandt andet trafikmilliarden og Togfonden.

* 2012: Pia Kjærsgaard går af som formand og peger på Kristian Thulesen Dahl som sin afløser. Medlemstallet ligger på 10.684. Meningsmålingerne begynder at stige.

* 2014: Ved valget til Europaparlamentet bliver Dansk Folkeparti for første gang det største parti ved et nationalt valg. Medlemstallet når op på 14.587 medlemmer. DF står til at få 18,6 procent af stemmerne, ifølge Ritzau Index, der er et gennemsnit af landets fem toneangivende meningsmålinger, Voxmeter, Epinion, Gallup, Greens og Wilke.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip