FAKTA: Sådan har læger snydt med forskningsmidler

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af hospitaler og regioner for ikke at have styr på lægers brug af eksterne forskningsmidler. Se nogle af Statsrevisorernes eksempler på lægers snyd og sjusk her:

* En forsker købte kunst for samlet 10.000 kroner. På bilaget er det benævnt kontorartikler (Aarhus Universitetshospital).

* En forsker købte en flybillet gennem regionens rejsebureau, som hospitalet betalte for. Forskeren fik derefter refunderet beløbet på billetten til sin NemKonto (Herlev Hospital).

* En forsker bestilte to sæt flybilletter til samme dag med forskellige afgangstidspunkter, men anvendte kun det ene sæt billetter. Billetterne dækkede også ledsager og barn. Forskeren fik refunderet beløbet for begge sæt billetter (Rigshospitalet).

* En forsker fik sat 5000 kroner ind på sin personlige konto direkte fra et firma, som havde bevilget forskningsmidler til hospitalet (Aarhus Universitetshospital).

* Der blev indsendt samme opkrævning på betaling af udlæg to gange. Regnskabsenheden udbetalte pengene begge gange (dobbeltbetalinger er set på både Herlev Hospital og Rigshospitalet).

Kilder: Statsrevisorernes beretning om anvendelse af forskningsmidler

/ritzau/

 

Dagens Gossip