FAKTA: Sådan kom politiet på sporet af tunnelmanden

En 42-årig mand er torsdag idømt fængselsstraf og udvisning ved Østre Landsret i tunnelmand-sagen, hvor kvinder er blevet udsat for voldtægt, voldtægtsforsøg og røverier i et stisystem i København-bydelen Tingbjerg.

Et enigt nævningeting i landsretten idømte familiefaren Youssef Kharchaf otte års fængsel og udvisning til Marokko for bestandigt, og landsretten stadfæstede dermed byrettens dom.

* Det var et dykkercertifikat fra et kvindeligt røveri-offer, som for alvor fik politiets søgelys rettet mod den 42-årige familiefar. Dykkercertifikatet var blevet stjålet fra en kvinde og fundet inde i mandens bil, da han var kørt ind i en asfaltudlæggermaskine.

* Efterfølgende fik den 42-årige taget en dna-test, som satte ham i forbindelse med to uopklarede sexforbrydelser. Det fik samtidig politiet til at udvide efterforskningen.

* Youssef Kharchaf er dømt for 12 forhold om voldtægt, voldtægtsforsøg, seksuelle krænkelser og røverier og et tyveri begået i området omkring gang- og cykeltunnelerne ved Hillerødmotorvejen og Høje Gladsaxe Vej/Ruten fra 2009 til 2012.

* I løbet af retssagerne kom det frem, at den dna, der er blevet fundet på flere af kvinderne i form af sæd eller spyt, med størst mulig sandsynlighed tilhører den 42-årige.

* Familiefaren har under hele forløbet erklæret sig ikke skyldig i sexforholdene.

/ritzau/