FAKTA: Sådan så regeringen på væksten tilbage i august

Regeringen varsler nedjustering af den økonomiske vækst i år. Udsigterne har altså ændret sig, siden regeringen fremlagde den seneste økonomiske redegørelse 26. august i år. Se her, hvordan udsigten for økonomien så ud på det tidspunkt:

* Den økonomiske vækst:

Regeringen fastholder sit skøn for den økonomiske vækst på 1,4 procent i år og to procent i 2015.

* Flere vil komme i beskæftigelse:

Regeringen venter, at henholdsvis 21.000 og 22.000 personer i 2014 og 2015 kommer i beskæftigelse. Beskæftigelsen når dermed tilbage til niveauet i 2006 og før overophedningen af dansk økonomi.

* Færre i ledighedskøen:

Gennemsnittet af bruttoledigheden vil i år være på 135.000. Det er 2000 færre, end regeringen skønnede i maj. I 2015 vil årsgennemsnittet for bruttoledigheden være på 126.000. Det er 4000 færre end skønnet i maj.

* Eksporten trækker den økonomiske vækst:

Danske virksomheders eksport ventes i år at stige 4,3 procent og 4,8 procent i 2015. Efterhånden vil den indenlandske efterspørgsel følge med, privatforbruget vil stige med 1,3 procent i år og 2,1 procent næste år.

* Det offentlige forbrug stiger 1,3 procent i år, og 0,8 procent næste år.

* Huspriserne stiger med tre procent både i år og næste år, mens inflationen vil forblive lav med en stigning på kun 0,8 procent i år og 1,2 procent næste år.

* Renterne har en fortsat faldende tendens. Regeringen venter, at de historisk lave rente vil fortsætte en tid endnu til gavn for blandt andet boligejerne.

Kilde: Økonomisk Redegørelse

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip