FAKTA: Sådan ser regeringen på økonomien

Her er nogle af de centrale tal i Økonomisk Redegørelse, som Margrethe Vestager mandag præsenterede. Redegørelsen indeholder regeringens forventninger til økonomien.

* Vækst: Efter en skuffende afslutning på 2013 har regeringen valgt at nedjustere forventningen til væksten i år fra 1,6 til 1,4 procent. Til gengæld opjustere regeringen forventningen til væksten i 2015 fra 1,9 til 2,0 procent.

* Beskæftigelsen: Mere produktion i virksomhederne betyder, at flere danskere vil komme i job, forventer regeringen. Både i år og næste år vil beskæftigelsen blive øget med 16-17.000 personer, især i den private sektor.

* Boligpriserne: Boligmarkedet er i fremgang, men der er store regionale forskelle, og det er især i de større byer, at priserne vil stige. På landsplan forventer regeringen en stigning på 2,6 procent i år og 2,5 procent i de to kommende år.

* Privatforbrug: De seneste to år er privatforbruget ikke steget, men det ændre sig nu. Regeringen forventer, at privatforbruget vil stige med 1,7 procent i år og 2,0 procent næste år.

* Eksport: Fremgang i økonomien i udlandet betyder, at eksporten igen kan blive en væsentlig drivkraft for vækst i Danmark. Efterspørgslen fra Danmarks vigtigste handelspartnere ventes at øge eksporten fra én procent sidste år til mere en fem procent i år og mere end seks procent næste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip