FAKTA: Sådan skal din bolig vurderes fremover

Som erstatning for Skat's skandaleramte ejendomsvurderingssystem har et ekspertudvalg nu udarbejdet en prototype til en ny beregningsmodel. Det anbefaler følgende:

* Fremtidens vurderinger bør udelukkende baseres på et objektivt datagrundlag om handelspriser for sammenlignelige ejendomme og objektive data om den konkrete ejendom.

* Når modellen er fuldt udviklet, skal den ikke, som det er tilfældet i den eksisterende ordning, benytte sig af subjektive skøn for at nå frem til det endelige vurderingsresultat.

* Vurderingen bør benytte flere og bedre data end den eksisterende model.

* Ved hjælp af gps- og geodata kan prisniveauet i nærområdet opgøres, ligesom det kan afgøres, hvorvidt en ejendom har havudsigt, ligger i nærheden af skov, har en jernbane i baghaven eller er placeret i nærheden af motor- eller landeveje.

* Udvalget har undersøgt næsten 100 forskellige typer af data og har udvalgt de data, der har størst betydning for ejendomsværdien.

* I udvalgets prototype bliver den enkelte ejendom vurderet i forhold til data og værdier, der er relevante for den konkrete ejendom.

* Udvalget understreger, at de enkelte værdier ikke kan ses løsrevet. De er del af en statistisk estimeringsmodel, hvor variablene rykker sig i forhold til hinanden.

* Modellen vil løbende blive beriget med nye data og genberegnet, så den hele tiden forbedres.

Kilde: Rapport om forbedring af ejendomsvurderingen

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip