FAKTA: Sådan startede Se og Hør-skandalen

Torsdag har Pressenævnet truffet afgørelse i sagen om syv kendte danskere, der havde anmeldt Se og Hør for at krænke deres privatliv ved at bruge den såkaldte tys-tys-kilde.

Pressenævnet har besluttet ikke at gå ind i sagen, da bevisførelsen ikke var stærk nok. Alligevel har nævnet valgt at rejse et principielt spørgsmål om mediernes brug af betalte kilder.

Her er et overblik over, hvordan Se og Hør-sagen startede:

* En advokatundersøgelse, som Aller-koncernen har fået lavet af sig selv, slår fast, at ugebladet Se og Hør gennem en årrække købte ulovlige oplysninger fra en kilde i betalingsfirmaet Nets.

* Ifølge undersøgelsen foregik tys-tys-kildens ulovlige overvågning af kendtes og kongeliges kreditkortoplysninger fra efteråret 2008 til 2011.

* Samtidig er der ifølge rapporten risiko for, at skattereglerne ikke har været overholdt, når det gælder aflønningen af tys-tys-kilden.

* Udgiverdirektør i Aller og tidligere konstitueret chefredaktør på Se og Hør Per Ingdal har trukket sig fra sin position efter skandalen.

* Syv personer er foreløbig sigtet i sagen, heriblandt de tidligere chefredaktører på Se og Hør Henrik Qvortrup og Kim Henningsen.

Kilde: Aller-koncernen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip