FAKTA: Sådan vælger De Konservative ny leder

Lars Barfoed meddelte onsdag aften, at han stopper som formand for De Konservative og i stedet ønsker at overlade posten som partiets politiske leder til Viborgs borgmester, Søren Pape Poulsen. Lars Barfoed har allerede sikret sig opbakning fra partiets forretningsudvalg til sin beslutning.

Sådan ventes det videre forløb at blive:

* Torsdag klokken 10 mødes medlemmerne af De Konservatives folketingsgruppe på Christiansborg. Her forventer Lars Barfoed, at Brian Mikkelsen, Lene Espersen, Per Stig Møller og de øvrige konservative folketingsmedlemmer vil være enige i at pege på Søren Pape Poulsen som politisk leder i stedet for Lars Barfoed.

* Efter gruppemødet ventes der klokken 11 torsdag at blive afholdt et pressemøde, hvor Søren Pape Poulsen deltager og dermed får lejlighed til at forklare vælgerne, hvad han ønsker at fokusere på som ny leder af De Konservative.

* Lars Barfoed fortsætter på posten som partiformand frem til Det Konservative Folkepartis Landsråd den 27. og 28. september i Tivoli Congress Center i København. Her ventes Søren Pape Poulsen at blive valgt som ny partiformand efter at have sikret sig støtte fra Lars Barfoed, partiets forretningsudvalg og folketingsgruppe.

* På grund af lederskiftet ventes De Konservative også at rokere på ordførerposterne. Den rokade vil formentlig først falde på plads i næste uge, hvor partiet også holder sommergruppemøde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip