FAKTA: Sådan vil blå blok forhindre radikalisering

Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative vil bekæmpe religiøs radikalisering og ekstremisme, blandt andet som følge af, at Politiets Efterretningstjeneste har vurderet, at mere end 100 personer er rejst fra Danmark til Syrien og Irak for at kæmpe for Islamisk Stat

Partierne i blå blok vil skærpe lovgivningen. Her kan du se, hvilke hovedpunkter forslaget indeholder:

* En person, der dømmes for terror eller deltager i krigshandlinger, der har tilknytning til terrorvirksomhed, skal miste sit danske statsborgerskab, også selvom det betyder, at personen bliver statsløs.

* Der skal laves indrejseforbud til områder rundt om i verden, hvor der er risiko for, at personer vender radikaliserede tilbage. Hvis man vil rejse dertil, skal man søge tilladelse i Justitsministeriet. Et flertal uden om regeringen skal kunne fjerne og tilføje lande og områder på listen.

* Hvis man ikke får rejsetilladelse, men rejser dertil alligevel, skal det være muligt at idømme en straf på seks års fængsel, ligesom udlændinge med opholdstilladelse i Danmark skal miste opholdstilladelsen. Også personer, der tilskynder til udrejse, kan straffes for det.

* Danskere, der kæmper mod udsendte danske soldater - eksempelvis under aktionen mod Islamisk Stat i Irak - betegnes som landsforrædere. De kan straffes med op mod 16 års fængsel.

* Straframmen for personer, der modtager terrortræning, skal øges fra seks til 10 år.

* Lovgivningen og indsatsen mod radikalisering skal årligt tjekkes, justeres og sammenholdes med indsatsen i vores nabolande.

Kilder: Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip