FAKTA: Sådan vil kommunerne ændre planloven

03/05/2015 15:21

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Planloven indeholder en række grundlæggende regler, som de offentlige myndigheder skal følge, når blandt andet bolig- og erhvervsområder og veje skal planlægges, udvides og anlægges.

Men kommunerne er godt trætte af loven, som de mener forhindrer dem i at skabe vækst. Derfor har kommuneforeningen KL et stort ønske om, at planloven skal ændres på flere punkter.

Det vil de forsøge at gennemtrumfe, når de i de kommende uger sætter sig til forhandlingsbordet med finansminister Bjarne Corydon (S) for at forhandle rammerne om budgettet for 2016.

KL har sammensat et katalog med 32 konkrete forslag til, hvordan planloven kan ændres. Her er tre af de forlag, som KL har med til forhandlingsbordet.

* Reglerne om, at der skal være 40.000 indbyggere i en by, før der må bygges et storcenter eller et varehus, skal revideres og justeres.

* Kommunerne vil have bedre muligheder for byudvikling og byomdannelse i de byer, som ligger i nærheden af kysten. I dag er de omfattet af stramme begrænsninger.

*KL ønsker, at det bliver muligt at planlægge for midlertidig anvendelse af et område. Det er der i dag ikke hjemmel for i planloven.

/ritzau/