FAKTA: Sådan vil modebranchen sikre sunde modeller

Modebranchen har tirsdag lanceret Modebranchens Etiske Charter, der skal være med til at forbedre forholdene for de danske modeller. Udspillet kommer efter, at magasinet Cover i sin februarudgave bragte en modeserie med en ultratynd model.

Billederne startede en voldsom debat på de sociale medier, og flere centrale aktører inden for dansk mode er nu gået sammen om at oprette en ny række regler og værdisæt inden for modebranchen.

Det etiske charter fokuserer på tre kerneværdier:

* 1. Vi respekterer og beskytter branchens medarbejdere og de kolleger, vi arbejder med. Vi ønsker at sikre deres sundhed og sikkerhed og værdsætte forskellighed.

* 2. Vi er bevidste om og tager ansvar for den indflydelse, modebranchen har på kropsidealerne i befolkningen især hos unge mennesker.

* 3. Vi ønsker at promovere og arbejde for en sund livsstil samt et sundt kropsideal, som afspejler et sundt forhold til mad, krop og motion.

Derudover indeholder det etiske charter fire regler, der skal overholdes:

* 1. De modelbureauer, der har tilsluttet sig Modebranchens Etiske Charter, har vedtaget at indføre et årligt obligatorisk sundhedstjek af alle deres modeller under 25 år.

* 2. Modeller skal være mindst 16 år. Modeller, der er fyldt 15 år, kan arbejde på dispensation, hvis de er ledsaget af en voksen. Modeller under 15 år må kun udføre børnetøj- og teenagemodejob og skal også også ledsages af en voksen.

* 3. Kunderne forpligter sig til altid at servere nærende og sund kost til modeller i forbindelse med arbejdet ved job, der er længere end to timers varighed.

* 4. Det er et krav, at modeller til enhver tid skal have løn (pengebeløb) for deres arbejde. Der kan kun dispenseres fra betaling af løn efter aftale med modellen i forbindelse med arbejde for uddannelser, studerendes projekter, velgørenhed og ikke-kommercielle publikationer.

Kilder: Modebranchens Etiske Charter

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip