FAKTA: Sådan vil Nykredit trimme forretningen

Realkreditkæmpen Nykredit skal blive bedre til at tjene penge og skal samtidig spare på omkostningerne, lyder det en i ny plan, der er blevet kaldt "Nykredit 2015".

Se hovedpunkterne her, som de bliver præsenteret af Nykredit:

Øget lønsomhed og højere effektivitet:

* Nykredit skal øge indtjeningen fra kerneforretningen med en milliard kroner med fuldt gennemslag fra 2016.

* Der skal spares omkostninger for 0,5 milliarder kroner svarende til knap 10 procent med fuldt gennemslag i 2016.

* Det vurderes, at en væsentlig del af besparelserne kan hentes blandt andet ved at "optimere processer" og skære ned på it-omkostninger.

* Men samtidig skal der skæres 300 leder- og medarbejderstillinger, helt overvejende i "ikke-kundevendte funktioner". Det kommer til at ske ved fyringer og ved ikke at genbesætte ledige stillinger.

Øget kundefokus:

* Kunderne skal betjenes hurtigere og mere effektivt, og der skal udvikles nye kunde- og fordelskoncepter

* Fokus skal primært være på danske privat- og erhvervskunder.

* Det betyder blandt andet, at Nykredits tilbageværende låneporteføljer på det polske privatmarked afvikles, og omfanget af erhvervslåneporteføljer i udlandet til udenlandske kunder forventes reduceret.

It-området revurderes:

* Store IT-projekter skæres ned i antal og omfang.

* Nykredit intensiverer udviklingen af den digitale kommunikation med kunderne.

Øget fokus på Totalkredit-samarbejdet:

* Samarbejdet med datterselskabet Totalkredit styrkes blandt andet ved at indsætte Nykredits koncernchef, Michael Rasmussen, på posten som formand for bestyrelsen i Totalkredit.

Øget kapitalfokus:

* Nykredit forventer med uændret forretningsomfang og -miks samt normale indtjeningsforventninger at opfylde kapitalkravene i 2019 – inklusive en buffer til ændrede konjunkturer.

* 2015-planen samt aktiv styring af balancestørrelse og -sammensætning skal sikre, at der opbygges et kapitalgrundlag, der kan opfylde de danske kunders lånebehov, samt opbygge en strategisk kapitalbuffer. Mulighed for kapitaltilførsel vurderes.

Kilde: Nykredit

/ritzau/

 

Dagens Gossip