FAKTA: Sådan vil politikerne stoppe radikalisering

I efteråret satte partierne bag satspuljeaftalen 60,9 millioner kroner af til at styrke forebyggelse af radikalisering og ekstremisme. Tirsdag blev parterne enige om, hvordan pengene skal fordeles.

Her er hovedpunkterne i aftalen:

* Forebyggelse af radikalisering og exit-strategi. I alt 25,7 millioner kroner:

- Tidlig forebyggelse: Etablering og uddannelse af landsdækkende specialiseret mentorkorps og gruppebaseret ung-til-ung-dialog om ekstremisme.

- Forebyggelse af online-radikalisering: Styrket monitorering af ekstremisters færden og propaganda på nettet. Undervisningspakke om propagandateknikker og kildekritik.

- Forebyggelse af at unge drager i krig: Nationalt udrykningsteam skal forebygge udrejse til væbnede konflikter i udlandet.

- Det skal være lettere at komme ud, hvis man er havnet i et radikaliseret miljø: Forebyggelse af radikalisering og ekstremisme i kriminalforsorgen. Nyt exit-center skal oprettes. PET's og kriminalforsorgens exitindsatser skal styrkes. Kommuner skal rådgives om tværsektorielle exit-indsatser.

* Mobilisering af civilsamfund, forældre og lokalmiljøer. I alt 10,2 millioner kroner

- Blandt andet skal der oprettes en national hotline, som forældre kan ringe til, hvis de er bekymrede for, at deres børn er ved at blive radikaliseret. Familierne skal også hjælpes med forældrecoaching og pårørende-netværk.

- Der skal flere penge til myndighedernes strategiske samarbejde med lokale ressourcepersoner. Samt til opbygning af kompetencer i forhold til radikalisering hos lokale foreninger.

* Kommunerne skal have bedre mulighed for at gribe ind over for unge over 18 år, og så skal fagpersoner i kommunerne have mere viden om radikalisering. I alt 21,6 millioner kroner.

* Hertil kommer administrationsbidrag på 0,4 millioner kroner og evaluering af indsatserne på tre millioner kroner.

Kilder: Justitsministeriet

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip