FAKTA: Sådan vil R bruge en halv milliard på uddannelse

Radikale Venstre øremærker i sin 2025-plan en halv milliard kroner, der skal administreres af et nyt "Nationalt råd for de videregående uddannelser".

Pengene skal bruges på disse fire områder:

* At udvikle og afprøve bedre undervisning.

Konkrete projekter til at udvikle og demonstrere, hvordan god undervisning tilrettelægges, hvilke prøveformer der bedst understøtter læring og til udvikling af digitalt-støttede læringsformer samt til frikøb fra forskning, så ansatte kan fokusere på indsatsen for at udvikle undervisningen.

* Opkvalificering af undervisere.

Opkvalificering af undervisere i nye undervisningsformer. For eksempel til at afprøve nye koncepter for efteruddannelse, der kan geare institutionens samlede indsats for et løft af undervisernes kompetencer.

* Etablering af centre for excellent undervisning.

Uddannelsesmiljøer, der får status af centre for excellent undervisning, og som skal udvikle kvaliteten og synliggøre, at undervisning og forskning er ligestillede opgaver for uddannelsesinstitutionerne. Centrene forpligtes til at dele den viden med andre videregående uddannelser.

* En særlig indsats for social mobilitet.

Et løft af undervisningskvaliteten gennem formidling af viden om effektive initiativer på tværs af alle uddannelser, så det kommer alle studerende til gode. Rådet fokuserer på den indsats for social mobilitet, som alle videregående uddannelser har forpligtet sig til i udviklingskontrakterne for 2015-2017.

Kilder: Radikale Venstre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip