FAKTA: Sådan vil regeringen få flere penge i kassen

Den nye pensionspakke er et forlig mellem regeringen, Enhedslisten og SF.

Pakken indeholder to elementer:

* For det første en forlængelse af mulighederne for at omlægge kapitalpensioner til alderspensioner eller få pengene udbetalt med en skatterabat på 2,7 procent i 2015.

Normalt skal der betales en afgift på 40 procent ved udbetaling af kapitalpension.

For en person med en opsparet formue på kapitalpensionen på 125.000 kroner, vil rabatten betyde, at udbetalingen vokser med 3375 kroner.

* For det andet tilbydes alle over 60 år med en pensionsopsparing i Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD), at opsparingen kan udbetales i 2015 med en skatterabat på 2,5 procent. Normalt beskattes udbetalingen af en LD-opsparing med 40 procent.

For en person med en opsparing i LD på 125.000 kroner vil skatterabatten betyde, at udbetalingen vokser med 3125 kroner.

Der åbnes samtidig mulighed for, at personer over 60 år kan vælge at betale skatten inklusive skatterabat og lade opsparingen fortsætte i LD. Når pengene udbetales fra LD, vil der ikke skulle betales skat.

Udbetalingen af opsparingen foregår via kontakt til Lønmodtagernes Dyrtidsfond.

* Finansministeriet forventer, at pakken samlet set vil forbedre den offentlige saldo med 0,75 procent af bruttonationalproduktet i 2015. Forbedringen i den offentlige saldo forudsættes alene anvendt til at afdrage på den offentlige gæld.

Kilde: Finansministeriet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip