FAKTA: Sådan vil regeringen forebygge radikalisering

Alle partier undtagen Enhedslisten aftalte 29. oktober 2014 at bruge 60,9 millioner kroner fra satspuljen på at forebygge radikalisering og ekstremisme. Indsatsen omfatter social forebyggelse samt personer i et ekstremistisk miljø.

27. november forhandler justitsminister Mette Frederiksen (S) og socialminister Manu Sareen (R) med partiernes social- og retsordførere om, hvordan pengene skal bruges. Regeringen vil ændre pas- og udlændingeloven, så myndigheder kan konfiskere pas fra radikaliserede unge.

Af rammen på 60,9 millioner kroner går 43,9 millioner kroner til en socialt forebyggende indsats. Desuden skal 17 millioner kroner bruges til exit for at få radikaliserede ud af miljøet samt til gøre en indsats for personer, der er straffet for ekstremistiske handlinger samt PET.

Beløbet på 60,9 millioner kroner tager udgangspunkt i: 1) En styrket kommunal indsats og opkvalificering af fagfolk, 2) Nyt værktøj til forebyggelse af radikalisering, 3) mobilisering af civilsamfund og lokalmiljøer.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip