FAKTA: Sådan vil regeringen øge indsatsen mod skattely

En arbejdsgruppe er kommet frem til en række anbefalinger i kampen mod skattely. På baggrund af dens anbefalinger vil regeringen gøre følgende:

* Bedre internationalt myndighedssamarbejde og automatisk udveksling af oplysninger mellem skattemyndigheder.

Regeringen vil arbejde for gennemførelse af Common Reporting Standard, CRS, globalt. Indførelsen af CRS vil betyde øget udveksling af skatteoplysninger.

* Øget åbenhed om ejerskab og reelle ejere.

Regeringen vil skabe øget åbenhed om ejerskab ved at etablere et register over reelle ejere af selskaber og fonde i Erhvervsstyrelsen. Ejerforhold i kommanditselskaber skal også registreres.

* Skærpede regler for ihændehaveraktier.

Regeringen vil helt afskaffe muligheden for at udstede nye ihændehaveraktier. Ejere af unoterede ihændehaveraktier, som ikke registrerer sig, skal desuden miste muligheden for at få udbetalt udbytte og stemmeret på generalforsamlingen, foreslår regeringen.

* Indførelse af beskatning af stifteren af trusts med videre.

Regeringen vil indføre beskatning af stifteren af indkomst optjent i trusten, medmindre der er tale om en trust, som bruges til velgørende formål, en kollektiv investeringsforening eller pensionsopsparing.

* Opstramning i forhold til bindende svar om aktivers værdi, herunder når aktiver føres ud af landet.

Regeringen foreslår, at skattemyndighederne får mulighed for at se bort fra et bindende svar ved skatteansættelsen, hvis det efterfølgende viser sig, at værdien af aktivet afviger væsentligt fra den fastsatte værdi i det bindende svar. Samtidig skal der indføres en gyldighedsperiode for disse typer af bindende svar på højest 6 måneder.

* Styrket hvidvasktilsyn.

Regeringen vil styrke hvidvasktilsynet i Erhvervsstyrelsen. Det sker ved, at der årligt tilføres fire millioner kroner til hvidvasktilsynet, så der kan gennemføres flere kontroller.

Kilde: Skatteministeriet

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip