Fakta sælger to år gammelt kød

Ann Katrine Warren

11 år siden

|

21/03/2013

Dagens topnyheder

Chilenske T-bone-steaks på frost til 69 kroner stykket. Lyder set fristende? Det er i hvert faldt et tilbud i discountkæden Fakta, men det er ikke nødvendigvis helt så godt, som det lyder.

De dybfrosne steaks, der er stemplet med en holdbarhedsdato til maj 2014, er nemlig allerede to år gamle. køder stammer fra dyr, som er slagtet i maj 2011.

LÆS OGSÅ: Leif Davidsen undgår konsekvent Fakta og Netto

- Jeg ville ikke selv købe det, for det har ligget lige lovligt længe. Jo længere tid kød er frosset, jo ringere bliver det, for selv om det er frosset, er der noget vand i det, som ikke er frosset, siger fødevareekspert Nicolai Ballin til MetroXpress.

Kvalitetchef i Coop, Karin Frøidt, erkender, at det er en fejl at den gamle T-bone-steaks er kende i kølediskene i Fakta.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med nu

- Vi har en aftale med vores leverandører om, at frosset kød højst må være holdbart i to år. Den aftale har leverandøren ikke overholdt, så der er sket en fejl. Men der er intet farligt i at spise det. Man kan trygt spise kødet og jeg ville heller ikke selv have problemer med det, siger hun til MetroXpress.

Men selv om kvalitetschefen altså ikke ville have noget problem med at sætte tænderne i de gamle bøffer, så er hun dog godt klar over, at kødet bliver kedeligere, jo længere det ligger i fryseren.